Spavanje djeteta

Sigurnija kroz dječje spavanje dob: 3 mjeseca - 2 godine

Želiš li saznati kako biološki normalno dječje spavanje zaista izgleda?

Želiš li saznati kako poboljšati navike spavanja na način koji njeguje odnos između tebe i tvog djeteta?

Na pravom si mjestu.

Ne moraš birati između spavanja i odgovaranja na potrebe svog djeteta.

Možeš imati oboje.

happy parents with baby boy on bed
happy parents with two little kids drawing with colored pencils at home

Prije majčinstva vjerojatno nisi zamišljala da će biti ovako iscrpljujuće majčinstvo samo po sebi, a onda i manjak sna koji ide s tim.

Pratiš razmake budnosti, imaš aplikacije koje ti kažu kada je vrijeme za sljedeće spavanje, radiš sve što misliš da možeš kako bi spavala više, ali si još više umorna (pa i od svega toga).

Zbunjena si savjetima koje dobivaš od pedijatara, svoje mame, svoje svekrva i prijateljica. Svi savjetuju drugačije, ali im se savjeti često svode na slično – jedini način da bi se naspavala je da upotrijebiš metodu isplakivanja i provedeš trening spavanja.

To ne želiš jer ti zvuči potpuno krivo.

Pitaš se postoji li drugi način?

Naravno.

Čitaj dalje.

happy parents with baby boy on bed
happy parents with two little kids drawing with colored pencils at home

Osmislila sam ovaj tečaj – kako bi na jednom mjestu saznala sve što trebaš znati o spavanju u prve dvije godine djetetova života te kako bi se lakše mogla opustiti i više mogla uživati sa svojim djetetom.

 

Nećeš morati više googlati i pitati se što sve radiš krivo.

Kada imaš potrebno (pred)znanje prije nego se nađeš u nekoj izazovnoj situaciji, mala je šansa da ćeš kriviti sebe da radiš nešto pogrešno.

Kada razumiješ zašto se tvoje dijete budi jako često noću i imaš znanje kako to promijeniti, situacija s kojom se suočavaš će imati znatno drugačiju perspektivu.

Pozitivniju. S manje osjećaja krivnje.

 

Sve potrebne i provjerene odgovore imaš priliku dobiti na jednom mjestu – u ovom tečaju, od psihologinje i psihoterapeutkinje koja je u ovoj temi od 2016. godine.

Edukacijom o dječjem spavanju bit ćeš sigurnija u sebe kao mamu.

Što ovaj tečaj uključuje:

135€

Savjetovanje i podrška za roditelje – odgoj i osobni razvoj

Namijenjeno za roditelje djece predškolske dobi.

Imate li pitanja?

Vrlo rado ću odgovoriti na sva vaša pitanja i pružiti vam informacije.

1. modul

Tijekom rada s roditeljima na poboljšanju navika spavanja njihova djeteta uzimam u obzir cjelokupnu obiteljsku situaciju. Nikada ne gledam na spavanje kao na izolirani aspekt, nego se usmjeravam i na sve ostale faktore koji itekako imaju utjecaja na dijete. Dublje razumijevanje djeteta i okruženja iz kojega ono potječe pomaže mi u boljem osmišljavanju prikladne strategije za postupno mijenjanje navika spavanja.

2. modul

Uvažavam želje, potrebe i ciljeve svake obitelji, pritom ne namećući svoje vlastite stavove. Bez obzira spavate li u krevetu sa svojim djetetom ili ono spava u svom krevetiću, dojite li, prakticirate li povezujuće roditeljstvo ili ne, uvijek ću poštivati Vaše roditeljske odluke. Moja uloga nije da mijenjam Vaš stil roditeljstva, već da pronađem rješenje s kojim ćete se osjećati najbolje.

3. modul

Načini na koje djeca mogu poboljšati svoje spavanje su vrlo različiti. Nešto što odgovara jednom djetetu možda neće odgovarati i drugom zbog njihovih različitosti. Upravo zbog toga ni s jednom obitelji s kojom sam radila nisam imala isti put uvođenja promjena navika spavanja. Moj zadatak je pronaći rješenje koja će najbolje odgovarati Vama i Vašem djetetu.
Posebnu pažnju posvećujem djeci koja su okarakterizirana kao teška i zahtjevna jer su često neshvaćena, a samo zahtijevaju poseban pristup. 

4. modul

U radu s roditeljima oslanjam se na vlastitu intuiciju, a njih potičem da slijede svoj instinkt. Previše je različitih stajališta o odgoju djece. Smatram da svaki roditelj zna što je najbolje za njegovo dijete ako osluškuje sebe. Podupirat ću Vas da se ponašate u skladu s onim što osjećate da je najbolje. Uvijek ću Vas poticati da slušate svoj instinkt koji je najbolji kompas u odgoju djeteta.

5. modul

Često se dogodi da me roditelji angažiraju zbog problema sa spavanjem djeteta, ali s obzirom na moju struku, radimo i na raznim srodnim temama. Traumatičan porod, postporođajna depresija, problemi u braku nakon rođenja djeteta, bolest djeteta, tantrumi, odvikavanje od pelena, pozitivna disciplina, razne dileme i nedoumice oko donošenja važnih odluka – sve su to teme kojima sam također vrlo posvećena.

 

6. modul

 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sodales nisl ac metus congue vehicula. Integer eros tellus, pretium sagittis metus nec, efficitur mattis ligula.