Neovisno o mom teorijskom znanju, pristupat ću Vam iz pozicije roditelj – roditelj, a ne iz pozicije stručnjak – roditelj, jer sam i sama prije svega majka.

Neovisno o mom teorijskom znanju, pristupat ću Vam iz pozicije roditelj – roditelj, a ne iz pozicije stručnjak – roditelj, jer sam i sama prije svega majka.

Temeljna načela mog rada baziraju se, osim na znanstvenim činjenicama o spavanju beba i djece, i na činjenicama iz dječje razvojne psihologije o razvoju dječjeg mozga te njihovu emocionalnom razvoju. Uzimam u obzir razvojnu spremnost djeteta te u skladu s tim pomažem roditeljima u razumijevanju što je to normalno dječje spavanje. Podupirem razvoj sigurne privrženosti te razvoj dublje povezanosti roditelja i djeteta. Smatram vrlo važnim odgovaranje na djetetove potrebe, koje često znaju biti skrivene i potrebno ih je prepoznati.

U skladu s tim, moj pristup će Vam pomoći da:

  • imate realna očekivanja od svog djeteta što se tiče njegova spavanja
  • razumijete koji je stvarni uzrok lošijeg spavanja Vašeg djeteta
  • bolje razumijete temperament svog djeteta i reagirate u skladu s njim
  • naučite osluškivati i reagirati na skrivene potrebe svog djeteta
  • se povežete sa svojim djetetom na dubljoj razini
  • naučite više o sebi kao roditelju i o tome kako svojim postupcima utječete na svoje dijete
  • naučite vjerovati svom instinktu
  • steknete više samopouzdanja kao roditelj
  • steknete veći unutarnji osjećaj kontrole

Moj pristup je

…holistički

Tijekom rada s roditeljima na poboljšanju navika spavanja njihova djeteta uzimam u obzir cjelokupnu obiteljsku situaciju. Nikada ne gledam na spavanje kao na izolirani aspekt, nego se usmjeravam i na sve ostale faktore koji itekako imaju utjecaja na dijete, poput trudnoće i poroda, temperamenta djeteta, njegovog trenutnog razvojnog stadija, okruženja u kojem spava, roditeljskog odgojnog stila, obiteljske konstelacije, djetetovog zdravstvenog stanja i sl. Dublje razumijevanje djeteta i okruženja iz kojega ono potječe pomaže mi u boljem osmišljavanju prikladne strategije za postupno mijenjanje navika spavanja.
Koristim holistički pristup djetetu i cijeloj obitelji ne samo što se spavanja tiče, nego i u radu s roditeljima na ostalim srodnim temama.

…podržavajući

Neovisno o mom teorijskom znanju, pristupat ću Vam iz pozicije roditelj – roditelj, a ne iz pozicije stručnjak – roditelj, jer sam i sama prije svega majka.
Uvažavam želje, potrebe i ciljeve svake obitelji, pritom ne namećući svoje vlastite stavove. Bez obzira spavate li u krevetu sa svojim djetetom ili ono spava u svom krevetiću, dojite li, prakticirate li povezujuće roditeljstvo ili ne, uvijek ću poštivati Vaše roditeljske odluke. Moja uloga nije da mijenjam Vaš stil roditeljstva, već da pronađem rješenje s kojim ćete se osjećati najbolje.

…individualiziran

Načini na koje djeca mogu poboljšati svoje spavanje su vrlo različiti. Nešto što odgovara jednom djetetu možda neće odgovarati i drugom zbog njihovih različitosti. Upravo zbog toga ni s jednom obitelji s kojom sam radila nisam imala isti put uvođenja promjena navika spavanja. Moj zadatak je pronaći rješenje koja će najbolje odgovarati Vama i Vašem djetetu.
Posebnu pažnju posvećujem djeci koja su okarakterizirana kao teška i zahtjevna. Takva djeca su često neshvaćena, a samo zahtijevaju poseban pristup. Važno je samo shvatiti što se to događa u njihovim malim glavama.

…intuitivan

U radu s roditeljima oslanjam se na vlastitu intuiciju, a njih potičem da slijede svoj instinkt. Previše je različitih stajališta o odgoju djece. Smatram da svaki roditelj zna što je najbolje za njegovo dijete ako osluškuje sebe. Podupirat ću Vas da se ponašate u skladu s onim što osjećate da je najbolje. Uvijek ću Vas poticati da slušate svoj instinkt koji je najbolji kompas u odgoju djeteta.

…povjerljiv

Često se dogodi da me roditelji angažiraju zbog problema sa spavanjem djeteta, ali s obzirom na moju struku, radimo i na raznim srodnim temama. Traumatičan porod, postporođajna depresija, problemi u braku nakon rođenja djeteta, bolest djeteta, tantrumi, odvikavanje od pelena, pozitivna disciplina, razne dileme i nedoumice oko donošenja važnih odluka – sve su to teme kojima sam također vrlo posvećena.

Kontaktirajte me

5 + 3 =