Usluge

Usluge

Povežite se sa svojim djetetom na dubljoj razini

Spavanje djece

Parent coaching

Ostale usluge

MOJ PRISTUP

Neovisno o mom teorijskom znanju, pristupat ću Vam iz pozicije roditelj – roditelj,
a ne iz pozicije stručnjak – roditelj jer sam i sama prije svega majka.

Temeljna načela mog rada baziraju se, osim na znanstvenim činjenicama o spavanju beba i djece, i na činjenicama iz dječje razvojne psihologije o razvoju dječjeg mozga te njihovu emocionalnom razvoju. Uzimam u obzir razvojnu spremnost djeteta te u skladu s tim pomažem roditeljima u razumijevanju što je to normalno dječje spavanje. Podupirem razvoj sigurne privrženosti te razvoj dublje povezanosti roditelja i djeteta. Smatram vrlo važnim odgovaranje na djetetove potrebe, koje često znaju biti skrivene i potrebno ih je prepoznati.

Holistički pristup

Tijekom rada s roditeljima na poboljšanju navika spavanja njihova djeteta uzimam u obzir cjelokupnu obiteljsku situaciju. Nikada ne gledam na spavanje kao na izolirani aspekt, nego se usmjeravam i na sve ostale faktore koji itekako imaju utjecaja na dijete. Dublje razumijevanje djeteta i okruženja iz kojega ono potječe pomaže mi u boljem osmišljavanju prikladne strategije za postupno mijenjanje navika spavanja.

Podržavajući pristup

Uvažavam želje, potrebe i ciljeve svake obitelji, pritom ne namećući svoje vlastite stavove. Bez obzira spavate li u krevetu sa svojim djetetom ili ono spava u svom krevetiću, dojite li, prakticirate li povezujuće roditeljstvo ili ne, uvijek ću poštivati Vaše roditeljske odluke. Moja uloga nije da mijenjam Vaš stil roditeljstva, već da pronađem rješenje s kojim ćete se osjećati najbolje.

Individualiziran pristup

Načini na koje djeca mogu poboljšati svoje spavanje su vrlo različiti. Nešto što odgovara jednom djetetu možda neće odgovarati i drugom zbog njihovih različitosti. Upravo zbog toga ni s jednom obitelji s kojom sam radila nisam imala isti put uvođenja promjena navika spavanja. Moj zadatak je pronaći rješenje koja će najbolje odgovarati Vama i Vašem djetetu.
Posebnu pažnju posvećujem djeci koja su okarakterizirana kao teška i zahtjevna jer su često neshvaćena, a samo zahtijevaju poseban pristup. 

Intuitivan pristup

U radu s roditeljima oslanjam se na vlastitu intuiciju, a njih potičem da slijede svoj instinkt. Previše je različitih stajališta o odgoju djece. Smatram da svaki roditelj zna što je najbolje za njegovo dijete ako osluškuje sebe. Podupirat ću Vas da se ponašate u skladu s onim što osjećate da je najbolje. Uvijek ću Vas poticati da slušate svoj instinkt koji je najbolji kompas u odgoju djeteta.

Povjerljiv pristup

Često se dogodi da me roditelji angažiraju zbog problema sa spavanjem djeteta, ali s obzirom na moju struku, radimo i na raznim srodnim temama. Traumatičan porod, postporođajna depresija, problemi u braku nakon rođenja djeteta, bolest djeteta, tantrumi, odvikavanje od pelena, pozitivna disciplina, razne dileme i nedoumice oko donošenja važnih odluka – sve su to teme kojima sam također vrlo posvećena.

 

Feature Name

 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sodales nisl ac metus congue vehicula. Integer eros tellus, pretium sagittis metus nec, efficitur mattis ligula.

važne napomene

Za sve dodatne informacije o paketima i uslugama slobodno me kontaktirajte