Edukacije

Kako vam mogu pomoći

Povežite se sa svojim djetetom na dubljoj razini

Sigurnija kroz dječje spavanje

Tečaj o spavanju novorođenčadi

MOJ PRISTUP

Neovisno o mom teorijskom znanju, pristupat ću Vam iz pozicije roditelj – roditelj,
a ne iz pozicije stručnjak – roditelj jer sam i sama prije svega majka.

Temeljna načela mog rada baziraju se, osim na znanstvenim činjenicama o spavanju beba i djece, i na činjenicama iz dječje razvojne psihologije o razvoju dječjeg mozga te njihovu emocionalnom razvoju. Uzimam u obzir razvojnu spremnost djeteta te u skladu s tim pomažem roditeljima u razumijevanju što je to normalno dječje spavanje. Podupirem razvoj sigurne privrženosti te razvoj dublje povezanosti roditelja i djeteta. Smatram vrlo važnim odgovaranje na djetetove potrebe, koje često znaju biti skrivene i potrebno ih je prepoznati.

Holistički pristup

Tijekom rada s roditeljima na poboljšanju navika spavanja njihova djeteta uzimam u obzir cjelokupnu obiteljsku situaciju. Nikada ne gledam na spavanje kao na izolirani aspekt, nego se usmjeravam i na sve ostale faktore koji itekako imaju utjecaja na dijete. Dublje razumijevanje djeteta i okruženja iz kojega ono potječe pomaže mi u boljem osmišljavanju prikladne strategije za postupno mijenjanje navika spavanja.

Podržavajući pristup

Uvažavam želje, potrebe i ciljeve svake obitelji, pritom ne namećući svoje vlastite stavove. Bez obzira spavate li u krevetu sa svojim djetetom ili ono spava u svom krevetiću, dojite li, prakticirate li povezujuće roditeljstvo ili ne, uvijek ću poštivati Vaše roditeljske odluke. Moja uloga nije da mijenjam Vaš stil roditeljstva, već da pronađem rješenje s kojim ćete se osjećati najbolje.

Individualiziran pristup

Načini na koje djeca mogu poboljšati svoje spavanje su vrlo različiti. Nešto što odgovara jednom djetetu možda neće odgovarati i drugom zbog njihovih različitosti. Upravo zbog toga ni s jednom obitelji s kojom sam radila nisam imala isti put uvođenja promjena navika spavanja. Moj zadatak je pronaći rješenje koja će najbolje odgovarati Vama i Vašem djetetu.
Posebnu pažnju posvećujem djeci koja su okarakterizirana kao teška i zahtjevna jer su često neshvaćena, a samo zahtijevaju poseban pristup. 

Intuitivan pristup

U radu s roditeljima oslanjam se na vlastitu intuiciju, a njih potičem da slijede svoj instinkt. Previše je različitih stajališta o odgoju djece. Smatram da svaki roditelj zna što je najbolje za njegovo dijete ako osluškuje sebe. Podupirat ću Vas da se ponašate u skladu s onim što osjećate da je najbolje. Uvijek ću Vas poticati da slušate svoj instinkt koji je najbolji kompas u odgoju djeteta.

Povjerljiv pristup

Često se dogodi da me roditelji angažiraju zbog problema sa spavanjem djeteta, ali s obzirom na moju struku, radimo i na raznim srodnim temama. Traumatičan porod, postporođajna depresija, problemi u braku nakon rođenja djeteta, bolest djeteta, tantrumi, odvikavanje od pelena, pozitivna disciplina, razne dileme i nedoumice oko donošenja važnih odluka – sve su to teme kojima sam također vrlo posvećena.

 

Empatički pristup

Cilj mi je dublje se povezati s vama, razumjeti vaše emocije i potrebe te vas podržati kroz izazove i strahove koje imate kao roditelj. Želim potaknuti empatiju prema vašem djetetu kako bismo zajedno izgradili jaču vezu između vas. Vaša dobrobit i odnos s djetetom su mi iznimno važni i  veselim se tome što mogu biti tu da vam pružim podršku i razumijevanje.

važne napomene

Za sve dodatne informacije o paketima i uslugama slobodno me kontaktirajte